Nemzetközi foci

Rázós terepen a Barca: itt a Valverde-kezdő

Minden sztár bekerült a katalánok keretébe.

A nemrég igazolt ghánai, német Kevin-Prince Boatenget leszámítva valamennyi klasszis bekerült az FC Barcelona szombati meccskeretébe. Mint ismert, a spanyol bajnokságot vezető katalán sztárcsapat a negyedik helyen álló Sevilla vendége lesz (16.15, tv: Spíler2).

A spanyol sajtó szerint Ernesto Valverde ezúttal az egyre többet kritizált Philippe Coutinhót dobja harcba a kezdőcsapatban, azaz Ousmane Dembélé a kispadra kerül.

Mától új magyar tv-csatornán az angol bajnoki meccsek
Kihagyhatatlan összecsapások jönnek szombaton.

A házigazda andalúzok és a címvédő katalánok hét közben nemzetközi kupamérkőzést játszottak. A Sevilla az Európa Ligában otthon 2–0-ra legyőzte a Laziót, és bejutott a nyolcaddöntőbe, a Barcelona a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első felvonásán 0–0-t játszott Lyonban. Ernesto Valverde együttese legutóbbi öt tétmérkőzésén negyedszer ért el döntetlent.

A tervezett kezdőcsapatok fotó: sport.es

A két csapat januárban a spanyol Király Kupa negyeddöntőjében mérkőzött meg egymással: a katalánok előbb idegenben 2–0-ra kikaptak, majd a hazai visszavágón elért 6–1-es győzelemmel jutottak tovább. A tabellán negyedik Sevilla a bajnoki szezonban 11 hazai mérkőzésén egy vereség és három döntetlen mellett hétszer nyert, a katalánokkal szemben pedig csak házigazdaként jobb a mérlege. A La Ligában és a Király Kupában 154-szer találkozott egymással a két csapat, a Sevilla szempontjából 37 győzelem, 33 döntetlen és 84 vereség a mérleg. Pályaválasztóként azonban pozitív (31 gy, 22 d, 23 v) a mutatójuk.

Nyitókép: JOAN MONFORT / PHOTOSPORT / PHOTOSPORT

Olvasói sztorik