Nemzetközi foci

A MU cserekapusa minden edző álma

2-0-ra győzött a Manchester United a Chelsea otthonában az FA-kupa nyolcaddöntőjében, és ezzel tovább mélyítette a londoniak válságát. A United kapuját ezúttal nem David De Gea, hanem Sergio Romero védte, aki a 11. percben dupla védést mutatott be, előbb David Luiz szabadrúgását ütötte ki, majd a ismétlését is hárította.

A maradék 80 percben azonban nem volt dolga, mert a Chelsea több alkalommal már nem találta el a kaput. Romerónak ez volt a 11. FA-kupa-meccse a MU színeiben, és kilencedszer hozta le a találkozót kapott gól nélkül.

Az argentin kapus 2015 nyarán érkezett a MU-hoz a Sampdoriához, azóta csak 42 meccsen szerepelt, ezek közül csak hét volt bajnoki, a többit a különböző kupasorozatokban játszotta le.

Ami igazán jól mutat: a 42 mérkőzésből 27 kapott gól nélkül zárult, vagyis a meccsek 64,2 százalékán hibátlanul teljesített Romero.

Ez a legjobb mutató a MU azon kapusai között, akik legalább három alkalommal szóhoz jutottak. Úgyhogy Ole Gunnar Solskjaer, a manchesteriek edzője igencsak jó helyzetben van, Romero ugyanis nem sértődik meg, hogy jegelve van, hanem inkább maximálisan odateszi magát, ha néha megkapja a lehetőséget.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik