Nemzetközi foci

130 millió eurós középpályással pótolja a Manchester City Fernandinhót

Saúl Níguez lehet az utód.

Angol hírforrások szerint a Manchester City 2019 nyarán leigazolná Saúl Níguezt az Atlético Madridtól. A Mirror azt írja, Pep Guardiola a tökéletes megoldást látja a 24 éves, 15-szörös spanyol válogatott játékosban, aki a középpálya közepéről hamarosan kiöregedő Fernandinho helyét vehetné át a csapatban.

Guardiola korábban a Manchester City „pótolhatatlan” játékosának nevezte Fernandinhót, hiszen amíg a védők és támadók között számos variációs lehetőséget biztosít a keret bősége, a védekező középpályás posztján nem igazán van megnyugtató alternatíva a 33 éves brazil kiesése esetén – írja az m4sport.hu.

A City háza táján hosszú ideje napirenden van Fernandinho méltó örökösének megtalálása, de a missziót eddig kevés szerencse kísérte. A brazil Fred a Manchester Unitedet választotta, a brazil-olasz Jorghinho már megegyezett a klubbal, végül a Chelsea-nél kötött ki, Frenkie De Jong pedig a Barcelonához írt alá.

A pletykák szerint a Lyonban remeklő Tanguy Ndombélé is a jelöltek között van, de a kétszeres EL-győztes Saúl Níguez az első számú kiszemelt. A kérdést az árcédula bonyolítja: két éve egy 2026-ig szóló szerződést írt alá az Atlético Madriddal, kivásárlási ára pedig 130 millió euró.

Bár a City kiemelkedően sok pénzt költ el az átigazolási piacon, 76 millió fontnál többet (Kevin De Bruyne) még egy labdarúgóért sem fizettek, azaz Saúl megszerzése közel megduplázná az eddigi rekordot.

Címlapkép: Lindsey PARNABY/AFP

Olvasói sztorik