Kiesés elől menekülő csapat verte otthon a Real Madridot

Hiába vezettek, kikaptak a Girona ellen.

A második helyezett Real Madrid házigazdaként lépett pályára a spanyol bajnokság 24. fordulójában, amelyben szokatlan időpontban, vasárnap déltől mérkőzött meg az éppen a kieső zóna előtt álló Gironával.

A Real legutóbbi öt bajnokiját megnyerte, múlt héten a városi rivális Atléticót győzte le 3-1-re. Ráadásul kupamérkőzéseken is helytállt: a Király Kupa elődöntőjének első felvonásán a Barcelona otthonában ért el 1-1-es döntetlent, majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén az Ajaxot győzte le 2-1-re.

Az első félidőben úgy tűnt, hogy a jó formájuk kitart, legalábbis ekkor még 1-0-ra vezettek, köszönhetően Casemiro találatának, aki Toni Kroos beadását fejelte a hálóba.

Aztán a második játékrészben minden borult: előbb Christian Stuani egyenlített jogos tizenegyesből (1-1), amelyet Sergio Ramos kezezéséért ítéltek meg, majd Thibaut Courtois ütött ki rossz helyre egy lövést, amelyet aztán Portu bólintott a hálóba (1-2). A végén még ráadásul Ramost ki is állították második sárgával.

Vereségével a Real Madrid hátránya maradt kilenc pont a listavezető Barcelona mögött, de a városi rivális Atlético is megelőzi őket a tabellán.

Casemiro gólja (1-0)

Stuani gólja (1-1)

Portu gólja (1-2)

Ramos kiállítása

Címlapkép: AFP