Nemzetközi foci

Kikapott hazai pályán a DAC a Slovantól

Tizenegyesgól döntött, amely után tizenegy pont a Dunaszerdahely hátránya a pozsonyiak mögött.

Természetesen telt ház, 12 ezer néző és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat Dunaszerdahelyen, ahol a második helyezett DAC látta vendégül a listavezető Slovan Bratislava együttesét a szlovák bajnokság rangadóján. A hazaiaknál Vida Máté, Vida Krisztopher és Kalmár Zsolt is a kezdőben kapott helyet, míg a pozsonyiaknál csak Holman Dávid kezdett, Guzmics Richárdot a cserék közé jelölték.

Fradi-verő ollózással mutatkozott be a Loki játékosa az élvonalban
Tíz perc elég volt ahhoz, hogy csodát lássunk Debrecenben.

Az első félidő komolyabb helyzet nélkül zajlott, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, rengeteg szabálytalanság miatt sokat állt a játék. A DAC legveszélyesebb játékosa Vida Krisztopher volt, akinek a lövésénél nagyot fogott a vendégkapus a 40. percben.

A második játékrészben a Dunaszerdahely állt közelebb a gólhoz, ám a 78. percben Blackman kezezése után Sporar tizenegyesével a Slovan szerzett vezetést. A hajrában a DAC már nem tudott egalizálni, a Slovan pályára küldte Guzmicsot is a védelembe és 1-0-ra meg is nyerte a rangadót.  A Dunaszerdahely tavaly május óta nem kapott ki odahaza, ám ezzel a vereséggel tizenegy pontra nőtt a hátránya a pozsonyiakkal szemben.

Végeredmény – Fortuna Liga, 19. forduló

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Slovan Bratislava 0-1 (0-0)
Gólszerző: Sporar (79.)

címlapfotó: fcdac.sk

Olvasói sztorik