Nemzetközi foci

Allegri állása a tét az Atlético ellen, Zidane lehet a Juventus edzője

Legalábbis ezt állítja a Tuttosport.

A Juventus állítólag célba veszik Zinedine Zidane-t, Jürgen Kloppot vagy Didier Deschamps-ot, ha Massimiliano Allegri vezetőedző távozna – írja a juventushungary.hu.

A Tuttosport szerint Allegri állása a tét az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson.

Az újság azt írja, hogy három fő jelölt van a a szakember váltására, az elnök Andrea Agnelli favoritja pedig Zidane. Az egykori Juve-középpályás jelenleg klub nélkül van, miután zsinórban három BL-t nyert a Real Madriddal.

Rajta kívül a torinóiakat Klopp is érdekli, annak ellenére, hogy a német szakember és a Liverpool között igen jó a kapcsolat. Az 51 éves edző két Bundesligát nyert a Borussia Dortmunddal, és tavaly a liverpooliakkal bejutott a BL-döntőbe.

Végül a Tuttosport szerint Deschamps visszatérésére is esély van, aki mindig felmerül lehetőségként, még akkor is, ha kicsit le van szakadva ebből a küzdelemből. A francia Zidane csapattársa volt a Juvéban a ’90-es években, ráadásul tagja volt az utolsó Juve-keretnek, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját 1996-ban. Ő juttatta vissza a torinói óriást a Serie A-ba 2007-ben, és csak a klub vezetőségével támadt ellentétek miatt távozott. A 2018-as világbajnokságon ő volt a szövetségi kapitánya a győztes francia válogatottnak.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik