Nemzetközi foci

Van egy rossz hírünk az Atlético Madrid ellenfeleinek

Simeone hosszabbított.

Február 14. a szerelmesek napja, ezt a napot a virágárusok mindig pirossal előre bekarikázzák a naptárban, de az idei Valentin-nap az Atlético Madrid-szurkolók számára is tartogatott egy meglepetést. Méghozzá a kellemes fajtából, mivel a csapat edzője, a klubot korábban játékosként is szolgáló Diego Simeone meghosszabbította a szerződését.

Pedig korábban több helyen is olvasni lehetett, hogy esetleg vált, és az Interhez megy, a milánóiak régóta csábították, de hiába, 2022-ig marad az Atléticónál.

Amellyel 2011 óta nyert spanyol bajnokságot, Király-kupát, két Európa Ligát, két európai és egy spanyol Szuperkupát, valamint szerepelt két BL-döntőben, igaz, az Atleti mindkettőt elvesztette a Real ellen, az elsőt hosszabbítás, a másodikat büntetőpárbaj után.

Egy beszédes statisztika: Simeone irányításával 412 meccset vívott az Atlético, ezek közül 252-t nyert meg a csapat és 216 olyan találkozó volt, amikor nem kapott gólt. Stabil védekezés, megalkuvást nem tűrő harcmodor, ettől olyan kellemetlen ellenfél a madridi csapat, és Simeone szerződéshosszabbítása azt jelzi, hogy pár évig ez még biztosan így is marad.

Olvasói sztorik