Nemzetközi foci

Sepsiszentgyörgyön magyarokat gyaláztak

Szombaton a román labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a Dinamo Bukarest és vele együtt pár tucat szurkoló Sepsiszentgyörgyre látogatott. Míg a fővárosi csapat tisztességgel futballozott – Dan Nistor az 57. percben büntetőből szerzett góljával vitték haza a három pontot –, a fanatikusai magyar ellenes rigmusokkal és egy autonómiát ellenző molinóval vétették észre magukat.

A szöveg közlemény kiadására késztette a Sepsi OSK vezetőit, amelyet facebook oldalukon tettek közzé, amelyet alább olvashatnak:

A hazai klubvezetés a mérkőzés előtt többször felhívta a játékvezető, az asszisztensek és a liga ellenőreinek a figyelmét a várható attrocitásokra. Kifejezetten kérték, ha ilyen történik, érvényesítsék a szabályokat, szükség esetén pedig állítsák meg a mérkőzést. A tévéközvetítés alatt jól hallható és látható magyar ellenes rigmusok és molinó ellenére nem történt semmi a találkozón, ezért a klub a Román Szövetséghez fordult jogorvoslatért.

Amúgy a Sepsi OSK a hatodik (33 pont), a Dinamo Bukarest a tizenegyedik (28 p.)a román bajnokságban, amelyet a CFR Kolozsvár vezet 47 ponttal, öttel a CS U Craiova előtt.

Olvasói sztorik