Nemzetközi foci

Senki sem játszik többé kilences mezben a Nantes-ban

Tisztelgés Emiliano Sala emléke előtt.

A francia FC Nantes pénteken bejelentette, hogy visszavonultatja Emiliano Sala mezszámát, így a 9-esben már nem játszhat senki. Az egyesület honlapján korábban azt írta: „mélységes szomorúsággal” értesült arról, hogy a lesüllyedt gépből felhozott holttest az argentin fiatalemberé volt.

“Ez a hír végtelen és kibírhatatlan várakozásnak vetett véget. Emiliano örökre az FC Nantes nagyszerű történetét író legendái közé kerül” – emlékezett közleményében a klub.

Elbúcsúzott a 28 évesen elhunyt futballistától és részvétét fejezte ki családtagjainak a Cardiff City is, továbbá számos játékos és klub.

Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott január 21-én Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A roncsot a tengerfenéken vasárnap találták meg, benne egy holttesttel, melyet felszínre hoztak, majd a halottkém vizsgálatát követően csütörtökön késő este közölték, hogy Salára bukkantak rá – írja az MTI.

Nyitókép: LOIC VENANCE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik