Nemzetközi foci

Guardiola a játékosáról: Baszki, szerencsés srác!

A Manchester City és a Chelsea rangadója lesz a Premier League 26. fordulójának slágermeccse, amely előtt Pep Guardiola megtartotta a szokásos sajtótájékoztatót. Szóba került a manchesteriek francia védője, Benjamin Mendy, aki kis túlzással állandóan sérült, ebben a szezonban is mindössze 12 meccsen játszott.

Guardiola épp azt fejtegette, mennyire összetett sérülése van játékosának, amikor megkérdezték tőle, hogy Mendy vajon mit keres Hongkongban, merthogy az Instagramján onnan csekkolt be. A katalán edzőből ekkor egy elég őszinte reakció szaladt ki, teljesen meglepődött a híren, majd azt mondta:

Váó, nem is tudtam! Baszki, szerencsés srác!

idézi a Manchester Evening News Guardiolát, aki szerint nincs rendben, ha Mendy tényleg Hongkongban van, aztán így folytatta:

Korábban azt mondta, egy napra Párizsba megy. Az rendben is volt, de Hongkong, nem is tudom, azért elég messze van. Lehet, hogy telepítenem kéne az Instagramot, hogy követni tudjam, melyik játékosom hol jár éppen.

A sajtótájékoztatót egyébként élőben közvetítette a Sky, a csatorna pedig utólag elnézést kért Guardiola baszkija miatt. Mendy pedig a Twitteren magyarázkodott, hogy igazából nincs is Hongkongban, csak viccelődött az Uber-sofőrjével és nem akar összetűzésbe kerülni Guardiolával.

A 24 éves Mendy 2017 nyarán, 52 millió fontért érkezett a Monacótól, de eddig összesen volt 20 meccse a Manchester Cityben. És az sem biztos, hogy az ilyen poénok segítik az előrelépésben a Citynél.

Mendy posztja:

Nyitókép: Mike Hewitt/Getty Images

Olvasói sztorik