Nemzetközi foci

14-17 éves brazil futballisták haltak meg egy tűzvészben

A brazil g1.globo.com arról számolt be, hogy a riói sztárklub, a Flamengo edzőközpontjában tűz ütött ki egy olyan helyen, ahol 14-17 éves gyerekek aludtak. Az első híradások tíz halottról és három sérülésről szólnak.

  • Cauan Emanuel Gomes Nunest (14 éves),
  • Francisco Diogo Bento Alvest, (15 éves)
  • Jonathan Cruz Venturát (15 éves)

a kerületi kórházban ápolják – utóbbi van a legsúlyosabb állapotban, testének 40 százaléka megégett. Az áldozatokat még nem azonosították.

„A tűz hajnali öt óra után pár perccel lobbant lángra, és pontosan ott, annak a 3-4 szobának a környékén, ahol a gyerekek aludtak. Azért nem terjedt tovább, mert a tűzoltók rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek. A tűz elzárta az ajtót, és a kijáratot” – számolt be a helyi tűzoltóság egyik tisztje.

A Flamengo edzőközpontja Forrás: youtube.com

Mintegy két órán keresztül égett a Rio de Janeiro nyugati részén található, 2018-ban átadott, azaz rendkívül modern sportközpont épülete. A tűz okát még nem tárták fel a hatóságok.

Az egyik sérült fiú édesanyja úgy nyilatkozott, hogy a pénteki edzést a rendkívül rossz időjárás miatt elengedték a gyerekeknek, ezért szerencsére a megszokottnál kevesebben maradtak az edzőközpontban, csak azok aludtak bent, akik nem Rióban élnek. Ha nem így történik mindenki bent alszik és még ennél is sokkal nagyobb lett volna a tragédia.

Olvasói sztorik