Nemzetközi foci

Lőw Zsolt: Neymar sem valamiféle isten

Lőw Zsolt irigylésre méltó helyzetben van, testközelből figyelheti napról napra Neymart, Kylian Mbappét, Edinson Cavanit vagy Gianluigi Buffont, hiszen Thomas Tuchel másodedzője a Paris Saint-Germainnél. Lőw a Story magazin legfrissebb számában nyilatkozott párizsi élményeiről, és azt is elmondta, 17 éve él Magyarországtól távol, és ez idő alatt rengeteget fejlődött.

“Mondanom sem kell, Párizs elvarázsolja az embert. Kaptam a klubtól egy Renault-t, a feleségem pedig tőlem a legkisebb BMW-t, egy félig elektromos autót, ami, ha kell, benzinnel is tud menni. (…) Ha időnk engedi, a feleségemmel szívesen járunk éttermekbe, szeretünk új ízeket kipróbálni. Ami még magával ragad, az a boltok kínálata. Elképesztő! Ausztriában és Németországban is parádés volt az árukészlet, de Párizs még ezeken is túltesz” – mesélte Lőw, aki Párizs kertvárosában, Chatou-ban lakik feleségével és két kislányával.

Az Újpestről induló, majd később a Cottbusban, a Hansa Rostockban, a Hoffenheimben és a Mainzban is játszó Lőw a párizsi közbiztonságról azt mondta, nem sokat érzékel abból, ha a városban felfordulás van mondjuk egy tüntetés miatt.

Természetesen szóba került a legnagyobb sztár, Neymar is, akivel angolul beszél. “Vele kapcsolatban csak pozitív élményeket szereztem. Ő sem valamiféle Isten, hanem nagyon is ember, a jófajtából”.

A PSG 10 pontos előnnyel vezeti a francia bajnokságot, a kupában negyeddöntős, a BL-ben pedig tagja a legjobb 16 mezőnyének, ahol a Manchester United lesz az ellenfele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik