Nemzetközi foci

A klub korábbi sztárja beperelte a PSG-t

Hatem Ben Arfa 8 millió eurós kártérítést követel a párizsi csapattól.

A jelenleg Rennes csapatában szereplő Hatem Ben Arfa beperelte előző klubját, a Paris Saint-Germaint. A 15-szörös francia válogatott támadó középpályás 2016 és 2018 nyara között két szezont húzott le a párizsiaknál, ahol összesen csupán 32 tétmérkőzésen lépett pályára, ugyanis több mint egy évig be sem tették a csapatba.

José Mourinho az Interrel tárgyal a visszatérésről
A nyáron veheti át a csapat irányítását.

Ben Arfa pont azért indított eljárást a sztárcsapat ellen, mert azzal, hogy 15 hónapra kitették a csapatból, megfosztották őt a szerződésében foglaltak érvényesítésének lehetőségétől. A 31 éves játékos emiatt 8 millió eurós kártérítést követel a Paris Saint-Germaintől.

Ben Arfa utoljára 2017 áprilisában lépett pályára a PSG színeiben, majd ezt követően 2018 szeptemberében már a Rennes játékosaként játszott tétmeccset, tehát a párizsiak egy teljes szezonon keresztül jegelték. Ben Arfa ügyvédje elárulta, mi indokolta a perelést.

Ben Arfa szerződésének fontos részét képezték a teljesítményéért járó bónuszok, de mivel nem játszhatott, ezért a kontraktusának ezen részében foglaltak nem voltak teljesíthetőek.

Érdekesség, hogy Ben Arfa azon a bizonyos utolsó párizsi meccsén duplázott, de aztán soha többet nem került be Emery csapatába. Állítólag nem a pályán nyújtott teljesítménye miatt.

Néhány nappal a meccset követően a klub elnöke meglátogatta az egyik edzést, amely után a játékosok üdvözölték a vendégeket. Hatem viccesen azt mondta az elnöknek, hogy örül a látogatásnak, mert több üzenetet is küldött, de nem kapott választ. Semmi rossz szándék nem volt mögötte, de Nasser Al-Khelaifi nem vette jó néven

idézi az ügyvéd szavait a Goal.

Olvasói sztorik