Nemzetközi foci

Nem bírt egymással a Barcelona és a Real Madrid

Döntetlennel zárult a Spanyol Kupa-elődöntő első felvonása.

Az év első El Clásicójára került sor szerda este: az FC Barcelona a Real Madridot fogadta a spanyol Király Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A vendégek kezdtek jobban: Karim Benzema centerezését Lucas Vázquez néhány méterről továbbította a hosszú sarokba (0-1). Vinícius Júniornak is remek labdát adott a francia klasszis, fiatal társa viszont nem tudta értékesíteni a helyzetét. Gerard Piqué fejese sem sokkal kerülte el a kaput, Ivan Rakiticé meg már el is találta: de csak a lécig jutott a labda. Luis Suárez kísérleténél Keylor Navas volt résen – felpörgött a játékrész hajrájára a Barca, de nem tudott egyenlíteni.

Philippe Coutinhóé volt az első helyzet a második félidőben, viszont ő sem tudta bevenni a kaput. Alig öt perccel később Malcom viszont megtörte a hazai gólcsendet: Sergio Ramos nagyot mentett a gólvonalon, azonban nem tudott hosszan felszabadítani, a Barca ásza pedig köszönte a lehetőséget, és a kapu üres felébe emelt (1-1).

A hajrába érve meccslabdával felérő ziccert rontott a Real, ezt követően komolyabb lehetősége már egyik félnek sem volt: maradt az 1-1, visszavágó három hét múlva Madridban.

Spanyol Király Kupa, elődöntő, első mérkőzés

FC Barcelona – Real Madrid 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Malcom (57.), illetve Vázquez (6.)

Kiemelt kép: Josep Lago/AFP

Olvasói sztorik