Nemzetközi foci bajnokok ligája

Megváltoztak a Bajnokok Ligája szabályai

Mostantól olyan futballisták is játszhatnak tavasszal, akik a csoportkör alatt egy másik együttesben már pályára léptek.

Az UEFA Bajnokok Ligájára vonatkozó változtatásai a játékoskereteket és a cserék számát is érintik – írja az m4sport.hu.

A legrangosabb európai kupa nyolcaddöntőjébe jutott csapatok évek óta legfeljebb három új játékost nevezhettek az egyenes kieséses szakaszba, ezt február 1-je éjfélig kellett megtenniük, a határidő nem volt meghosszabbítható.

Az előző idényekkel ellentétben viszont mostantól olyan futballisták is játszhatnak tavasszal a legjobb 16 között, akik a csoportkör alatt egy másik együttesben már pályára léptek a BL-ben.

Sőt, az sem jelent akadályt, ha olyan klubtól érkezik az adott labdarúgó, amely még versenyben van a sorozatban – olvasható az UEFA honlapján.

További változások, hogy a nyolcaddöntők 21 órakor kezdődnek, valamint ha az egyenes kieséses szakasz bármely meccsén hosszabbításra kerülne sor, akkor a csapatok a rendes játékidőben megengedett három cserén felül egy negyedik játékost is pályára küldhetnek. A döntőre az eddigi hét helyett tizenkét cserejátékos lesz nevezhető.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, a program:

AS Roma–FC Porto (február 12.)
Manchester United–Paris Saint-Germain (február 12.)
Tottenham – Dortmund (február 13.)
Ajax–Real Madrid (február 13.)
Lyon–Barcelona (február 19.)
Liverpool–Bayern München (február 19.)
Atlético Madrid–Juventus (február 20.)
Schalke–Manchester City (február 20.)

Olvasói sztorik