Nemzetközi foci

Árulónak bélyegezték a szurkolók a Fradi támadóját

A Honvéd-drukkerek nem tudtak megbocsátani Davide Lanzafaménak.

Egy éve sincs, hogy felfestették Davide Lanzafame portréját a Honvéd-szurkolók törzshelyének falára. Arcát mára az „áruló” szó fedi – írja a Bors, amely fotót is közöl az esetről.

A 2017-es bajnok Honvéd gólkirályaként került fel a Corleone Sport Pub dicsőségfalára Puskás Ferenc, Bozsik József és Marco Rossi mellé Lanzafame, de két hónap múlva átigazolt a rivális Ferencvároshoz. A festő, Kimmel Zsolt már a megrendelés előtt bizonytalan volt benne, megéri-e a klub legendás alakjaival együtt megörökíteni az olasz tá­madót.

A hely tulajdonosa azt mondta, Lanzafaméra Kispesten mindig úgy fognak tekinteni, mint aki sokat tett a klubért, úgyhogy végül ő is felkerült a falra – fogalmazott a Borsnak Kimmel, aki maga is nagy Honvéd-szurkoló.

Nos, a drukkerek már egyáltalán nem megváltóként tekintenek a 31 éves focistá­ra. Első zöld-fe­hérben játszott Honvéd elleni meccsén az arcával ellátott papírpénzzel dobáltak meg. Ebből is felkerült pár darab a pub falára, Lanzafame portréja mellé, ahol arcképét matricával takarták el mára. Erre olaszul azt írták: áruló.

Legalább harmincszor megkértek, hogy fessem át. De nincs rá időm, ráadásul saját magam köpném szembe, a saját munkámat tenném tönkre. Tehát egy ideig biztosan marad a matrica, engem ez nem zavar, hiszen nem a munkámat becsmérelték, és azzal is egyetértek, hogy Lanzafame áruló – mondta a festő.

Hozzátette, az olasz támadó még a Honvéd játékosaként nagyon sok időt töltött a szurkolókkal, ezért ütött mindenkit szíven, hogy a riválishoz igazolt.

Címlapkép: FradiMédia

Olvasói sztorik