Nemzetközi foci

Török sztárcsapat vette meg a korábbi újpesti csatárt

Ha egy újpesti légiós győztes gólt szerez a Fradi ellen, akkor az ő nevére sokáig emlékeznek a lilák drukkerei, így aztán nekik biztosan nem kell bemutatni Mbaye Diagne-t. A szenegáli csatár 2015 őszén 14 bajnokin szerepelt az Újpestben, és 11 gólt szerzett, köztük az FTC elleni győztes fejest a Groupama Arénában.

A 11 gól jó ajánlólevél volt egy külföldi szerződéshez, így Diagne Kínában folytatta, a Tiencsin Teda színeiben két szezon alatt 16 gólig jutott. Egy éve tért vissza Európába, a török Kasimpasa csapott le rá, amelyben tavasszal 17 találkozón 12 alkalommal volt eredményes.

A nagy robbantást a mostani idényben produkálta Diagne, aki 20 góljával vezeti a góllövőlistát, ráadásul ezt a mennyiséget 17 meccsen érte el.

Sejthető volt, hogy a Kasimpasa sokáig nem tudja megtartani Diagne-t, akit 10 millió euróért vitte el a Galatasaray, amely jelenleg a második helyen áll a tabellán.

Ha a Galatában is sikerült nagyot alkotnia, akkor nem kizárt, hogy nemsokára egy topligás csapatban láthatjuk rohamozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik