Nemzetközi foci

Sala eltűnése óta félnek a repüléstől a Cardiff focistái

Néhány Cardiff City-futballista fél a repüléstől azóta, hogy múlt héten a társukat, Emiliano Salát szállító repülőgép eltűnt a La Manche-csatorna felett.

Erről Sol Bamba, az angol élvonalban szereplő walesi együttes védője, egyben csapatkapitánya beszélt. A Cardiff kedden játszotta első meccsét Sala eltűnése óta, és 2-1-re kikapott az Arsenal otthonában rendezett bajnokin. A kezdés előtt az eltűnt argentin játékosról és a pilótáról, David Ibbotsonról is megemlékeztek, sőt, Sala nevét is feltüntették a vendégek keretében, Wales egyik jelképével, egy nárcisszal jelölve.

Könnyfacsaró, ahogy az Arsenal tisztelgett az eltűnt Sala előtt
A programfüzetben a Cardiff City keretének tagja volt az argentin csatár.

A cardiffi szurkolók egy molinót feszítettek ki, amelyen ez volt olvasható:

“Soha nem láttunk játszani, soha nem láttunk gólt szerezni, de Emiliano, csodálatos Kékmadarunk, örökre szeretni fogunk”.

A Kékmadár a Cardiff becenevére (The Bluebirds) utal.

A Salát szállító kisrepülőgép január 21-én tűnt el a radarképernyőről, napokig keresték, de aztán csütörtökön befejezték a kutatást.

“Repülőgéppel utazunk, és néhányan közülünk úgy gondolták, hogy nem akarnak többé felszállni”

– árulta el Bamba, aki személyesen is ismerte Salát, hangsúlyozva, hogy a történetek nagyon megviselték a csapatot. Hozzátette: a klub mindenben próbál segíteni a labdarúgóknak, szakembert is bevont, hogy segítsen feldolgozni a tragédiát.

A 28 éves Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz – klubrekordot jelentő 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért -, ezért utazott Franciaországból Angliába.