Nemzetközi foci

Szandálokkal dobálták a katari focistákat

Az Egyesült Arab Emirátusokban rendezett Ázsia Kupa-elődöntőben a hazai szurkolók mindent elkövettek annak érdekében, hogy kizökkentsék Katar válogatottját. Csakhogy ez sem segített a hazai pályán játszó nemzeti csapatnak, a katariak 4-0-ra verték a csapatot.

Egy egészen abszurd jelenet is tarkította az elődöntőt, az első katari gól a több mint 38 ezer hazai szurkolók egy részét annyira felzaklatta, hogy szandálokat, cipőket, palackokat vágtak az ünneplő katariakhoz.

A két ország között feszült a politikai viszony, az Egyesült Arab Emírségek 2017-ben – Szaúd-Arábiához, Bahreinhez és Egyiptomhoz hasonlóan – diplomáciai és kereskedelmi bojkottot vezetett be Katarral szemben.

Félix Sánchez, a katariak spanyol szövetségi kapitánya a lefújás után elmondta, játékosai tisztában voltak vele, mire számíthatnak a lelátóról, de nagyon jól kezelték a helyzetet.

Alberto Zaccheroni, a hazaiak olasz edzője ezzel szemben azonnal bocsánatot kért a szurkolók viselkedéséért, valamint elismerte, hogy ezúttal jobb volt az ellenfél.

A finálét pénteken magyar idő szerint 15 órától rendezik Abu-Dzabiban, Katar ellenfele Japán lesz.

Végeredmény – Ázsia Kupa, elődöntő

Katar-Egyesült Arab Emírségek 4-0 (2-0)

Nyitókép: Koki Nagahama/Getty Images

Olvasói sztorik