Nemzetközi foci

A vébék történetének legidősebb játékosa újra rekordot döntene

Rendkívüli éve volt az egyiptomi kapusnak, Essam El-Hadarjnak. A 45 esztendős futballista ugyanis életében először szerepelhetett világbajnokságon 2018-ban és rögtön rekorderré is vált ezzel, ugyanis ő lett minden idők legidősebb játékosa a vébén.

A vb legöregebb játékosa 45 éves, ráadásul elsőbálozó
Esszam El-Hadarj Egyiptom történetének egyik legfontosabb játékosa. 2018-ban életében először léphet pályára világbajnokságon.

Jóllehet El-Hadarj a válogatottságtól visszavonult a torna után, de a tervei mégis változtak. Az egyiptomi sportélettel foglalkozó kingfut.com ugyanis azt írja,

a kapus az Afrikai Nemzetek Kupáján újra a nemzeti csapatban védene.

A lap megemlíti a válogatott kapusedzőjét, Ahmed Nagyot is, aki egy televíziós műsorban úgy reagált, ha El-Hadarj rendszeresen játszik, szóba kerülhet a neve az ANK-n.

A napokban ennek megfelelően ott is hagyta az Ismailyt, amiben összesen egy afrikai Bajnokok Ligája-meccs jutott neki és fél évre aláírt a csapat riválisához, a Nogoom FC-hez.

Érdekesség, hogy El-Hadarj egyébként már 44 évesen is az ANK valaha volt legidősebb játékosa, ezt a számot idén 46-ra tolhatná ki.

Nyitókép: Shaun Botterill/Getty Images

Olvasói sztorik