Nemzetközi foci

Bonucci sérülése mindent boríthat a Juventusnál

Megállíthatatlanul menetel tovább a Juventus az olasz bajnokságban, a 21. fordulóban például rég nem látott pocsék első félidő után, hátrányból fordítva sikerült legyőzni a Laziót, és mivel a Napoli ikszelt a Milannal, így a címvédő már 11 ponttal vezet. Rossz hír ugyanakkor, hogy a védelem egyik oszlopa, Leonardo Bonucci megsérült.

Hátrányból fordított a Juventus, Ronaldo szerezte a győztes gólt
Pedig az első félidőben kapura sem lőttek a torinóiak.

A 31 éves, olasz válogatott játékos a bokáját fájlalta, viszont nem kért egyből cserét, húsz percig még tesztelte a sérült testrészt. Végül a szünet előtt, a 41. percben hagyta el a pályát, Giorgio Chiellini állt be a helyére.

Bonucci mankókkal hagyta el a római stadiont, hétfőn pedig részletesebb vizsgálatnak vetették alá, ami után a klub közölte, hogy a szalagok is megsérültek a jobb bokájánál. A kezelését megkezdték, olasz hírek szerint akár egy hónapot kis kihagyhat.

Ez pedig azért érdekes, mert a klub épp elpasszolja Medhi Benatiát, aki a katari bajnokság felé vette az irányít. Martín Cácerest ismét leigazolta a Juve, ő a védelem szélén és középen is bevethető, viszont nem kizárt, hogy boríthatja a terveket Bonucci sérülése a Juventusnál és kénytelenek lesznek még valakit igazolni a védelembe a télen.

Merthogy az olasz védő nem biztos, hogy felépül az Atlético Madrid elleni BL-nyolcaddöntős párharcig, márpedig az Olaszországban évek óta egyeduralkodó Juventusnál nem titkoltan a Bajnokok Ligája megnyerése a cél. Jelenleg a belső védő posztjára ott van a 34 éves Chiellini, a 37 éves Andrea Barzagli, illetve Daniele Rugani, azaz nem lenne meglepő, ha erősítene a poszton a Juve.

Nyitókép: TF-Images via Getty Images

Olvasói sztorik