Nemzetközi foci

Nem áll le a Barca: már az újabb csúcsigazoláson dolgoznak

Két probémát kell elhárítaniuk a nyárig.

Frenkie de Jong személyében a topfutball egyik legnagyobb ígéretét szerezte meg a Barcelona, ám a katalán vezetők tekintete továbbra is Amszterdam felé irányul, ugyanis az Ajaxban játszik egy másik gyémánt is, név szerint Matthijs de Ligt. A holland bekk szívesen futballozna a Barcában, de a transzfer előtt két leküzdendő akadály is van: az ügynöke, Mino Raiola, valamint a katalán klub pénzügyi helyzete – írja az eurobarca.hu.

Az egyébként tegnap szivárgott ki, hogy Frenkie de Jong érkezésével eladhatja egyik legnagyobb sztárját a katalán csapat.

De vissza Matthijs de Ligtre: a 19 esztendős bekk a héten azt nyilatkozta az Ajax csütörtök esti, Herenveen felett aratott sikere után:

Bármelyik játékos szívesen játszana a Barcelonában a pályafutásának egy bizonyos pontján. A szezon végén fogok dönteni, addig csak az Ajaxra koncentrálok.

De Jonggal ellentétben tehát De Ligt kivár az idény végéig. A Barcelonának ez még jól is jöhet, ugyanis két fontos dolgot is rendeznie kell ahhoz, hogy a transzfert nyélbe üthesse.

Egyrészt elő kell rá teremteni a pénzügyi forrást: De Ligt megszerzéséhez további játékosok eladása szükséges. André Gomes eddig lenyűgözte az Everton képviselőit, és figyelembe véve az angol klubok gazdasági erejét, nem kizárt, hogy a portugál értékesítéséből egy komoly összeget lát még a vezetőség. A madridi AS szerint a klub emellett fontolóra veszi a piacképes labdarúgóinak, így például Coutinhónak vagy Rakiticnek az értékesítését.

Másrészt pedig De Ligt ügynöke nem más, mint Mino Raiola, akit többek közt Zlatan Ibrahimovic révén már közelről is megismert a vezetőség. Raiola kemény tárgyalópartner, ráadásul rendre extra felárral dolgozik, ami a fentiek függvényében nem a Barcának kedvez. Éppen ezért sokak szerint De Ligten is múlik a barcelonai szerződés: ha tényleg komolyan akarja a gránátvörös-kék mezt, akkor Raiolával is beszélnie kell, hogy működjön együtt a katalán klubbal.

Címlapkép: Thomas Eisenhuth / ZB / DPA

Olvasói sztorik