Nemzetközi foci

Hogy mit keres a focipályán 35 évesen? Épp történelmet ír!

Egy 35 éves futballistát sokszor hajlamosak vagyunk öregnek titulálni, de Fabio Quagliarella, a Sampdoria csatára hétről hétre bizonyítja, hogy a pályán sem a kor számít.

Quagliarella 20 meccsen szerzett 16 góljával vezeti a Serie A góllövőlistáját, mögötte olyan nevek sorakoznak, mint Cristiano Ronaldo, a Milan által 35 millió euróért megvett Krzysztof Piatek, Ciro Immobile, Mauro Icardi vagy Mario Mandzukic.

A Sampdoria szombaton 4-0-ra győzött az Udinese ellen, a 85 percet játszó Quagliarella pedig két büntetővel folytatta a gólgyártást – a másik két találatban is benne volt! -, ezzel pedig sorozatban tizenegyedik meccsén volt eredményes.

Ilyenre korábban csak egyszer volt példa az olasz bajnokságban, 1994-ben a Fiorentina argentin gólzsákja, Gabriel Batistuta produkált hasonlóan hosszú sorozatot. Quagliarellának ez a 16. idénye és 143 gólt szerzett eddig a Serie A-ban, ezzel 28. az örökranglistán. Az Udinese elleni duplájával hagyta le az egyaránt 142 góllal záró Marco Di Vaiót és Christian Vierit.

Mivel Quagliarella szerződése jövő nyárig szól, akár még további 20-25 gól is benne van, úgyhogy az örökranglista top 15-jébe is simán bejuthat. Az aktív játékosok között az interes Mauro Icardi a második, aki hét idény alatt hozta össze 119 gólját.

Külsős szerzőnk, Kele János Facebook-bejegyzése segít elhelyezni Quagliarella rekordját nemzetközi viszonylatban: a Premier League-ben szintén 11 meccses sorozat számít az etalonnak, ezt Jamie Vardy jegyzi, de Lionel Messi 21 mérkőzéses szériájától például még messze van a Samp klasszisa.

Olvasói sztorik