Nemzetközi foci

Schäfer András a Genoába igazolt – hivatalos

Topbajnokságban folytatja karrierjét az MTK tehetsége.

Schäfer András a Serie A-ban szereplő Genoa CFC klubjánál folytatja pályafutását – írja az MTKBudapest.hu

Mint arról a klub már korábban beszámolt, a Serie A-ban szereplő Genoa CFC ajánlatot tett Schäfer András játékjogáért, amelyet többfordulós egyeztetés után az MTK Budapest elfogadott. A döntés során a klub érdekei mellett – ezúttal is – kiemelten tekintettel voltak a játékos karrierjének további fejlődésére is. Schäfer András ezt követően sikeresen átesett – az ilyenkor esedékes – orvosi vizsgálaton, majd a pénteki nap folyamán mindenben megállapodásra jutott az olasz klubbal, így a klubváltás hivatalossá vált.

Az MTK Budapest büszke arra, hogy tudatos stratégia eredményeként egyik tehetségét egy európai topbajnokságban szereplő klub kivásárolja élő szerződéséből.

A szombathelyi Schäfer András évek óta a Sándor Károly Akadémia növendéke volt, mielőtt 2017 januárjában csatlakozott a felnőtt kerethez. Négy hónappal később, alig 17 évesen már bajnokin is bemutatkozott az élvonalban, gyorsan megmutatta, mekkora potenciál rejlik benne. Nem meglepő, hogy a következő szezontól kezdve egyre inkább alapembernek számított a csapatban, így a legutóbbi őszi idényben is. Teljesítményének elismeréseként igazolta le most, másfél évvel szerződése lejárta előtt a Genoa CFC.

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Olvasói sztorik