Nemzetközi foci

Balotelli balhés meccsén szerezte első gólját új csapatában

Emlékezetes meccsen debütált új csapatában, az Olympique Marseille-ben Mario Balotelli. Az olasz fenegyerek csereként állt be a 74. percben a Lille elleni találkozón, de addig történt egy és más a pályán és a lelátón egyaránt.

A marseille-i ultrák tízperces sztrájkkal kezdtek, a törzshelyük üresen ásítozott a lelátón, ahova kiraktak egy üzenetet a tulajdonosnak, akitől azt kérték, mutassa meg, hogy ő a főnök, és rúgja ki az edzőt, Rudi Garciát.

A nyolc sárga és egy piros lapot hozó meccsen az elefántcsontparti Nicolas Pépé büntetőjével szerzett vezetést az első félidő hosszabbításában, majd az 57. percben a hazai drukkerek petárdát dobtak a pályára, ami két Marseille-játékos, Kevin Strootman és Jordan Amavi közelében robbant fel, szerencsére egyikük sem sérült meg.

Egy hosszabb összefoglaló az összes fontos történéssel:

A játékvezető viszont fél órára felfüggesztette a meccset. A folytatás után ismét forrongtak a hazaiak, mivel a második sárgával kiszórta a bíró Florian Thauvin-t, és az emberhátrányt a hosszabbításban használta ki a Lille, ismét Pépé volt eredményes, aki 15 gólnál jár, és ezzel feljött a góllövőlista második helyére.

A 96. percben Balotelli egy szép fejessel megszerezte első marseille-i gólját, de az eredményen ez már nem változtatott.

A lefújás után még volt némi balhé, mert a hazai játékosok a bírónál reklamáltak, pár néző pedig a pályára szaladt, de az nem világos, hogy ők a spori vagy a mélyrepülésben lévő csapatuk miatt dühöngtek.

Az OM csak a 7. helyen áll a tabellán, és kiesett a francia kupából, a ligakupából és az Európa Ligában sem volt esélye a továbbjutásra. Így aztán érthető a szurkolók frusztráltsága.

Olvasói sztorik