Nemzetközi foci

Messi nem játszhat a kedvenc áldozata ellen

Pár napja még az is kérdés volt, hogy a Barcelona folytathatja-e a Király Kupában, mivel a nyolcaddöntős ellenfél, a Levante panaszt nyújtott be a spanyol szövetséghez Chumi Brandariz szereplése miatt, aki szerintük a Barcelona B-ben összeszedett eltiltása miatt jogosulatlanul lépett pályára a kupavisszavágón.

A szövetség végül elutasította a Levante beadványát, mivel az későn érkezett, így a Barca készülhet a Sevilla elleni negyeddöntőre.

A katalánok kihirdették a meccsre nevezett keretet, e szerint Lionel Messi nem utazik el a társakkal, ahogyan Sergio Busquets is csak a tévé elől drukkolhat.

Ott van viszont az utazók között az új fiú, Kevin-Prince Boateng, aki kedden edzett először a Barcában, és a 19-es mezszámot kapta.

A két csapat októberi bajnokiját 4-2-re nyerte a Barcelona, amely májusban 5-0-ra verte a Sevillát a kupadöntőben, augusztusban pedig 2-1-re győzött ellene a Szuperkupa-döntőben.

Messinek egyébként a Sevilla a kedvenc ellenfele, 25 bajnoki gólt szerzett az andalúzok ellen, ennyit egyetlen más csapatnak sem lőtt.

Olvasói sztorik