Nemzetközi foci

Nincs mese, a LaLiga a világ legerősebb bajnoksága

Az NB I az ötvenkilencedik helyen áll.

Sorozatban kilencedik alkalommal a spanyol LaLiga bizonyult a világ legerősebb bajnokságának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS). Az NB I az 59. lett.

Az IFFHS honlapján lévő adatok szerint a spanyol élvonal 1256 ponttal végzett az élen. A listavezetőhöz hasonlóan megőrizte második, illetve harmadik helyét az angol (1050), valamint a brazil (1043) élvonal. A kolumbiai első osztály (1028) két helyet előrelépve a negyedik, míg az európai topbajnokságok közül az olasz (998) az ötödik, a francia (895) a hetedik, míg a német (834.5) a nyolcadik pozíciót foglalja el – írja az MTI.

Egész Spanyolország Luis Suárez gólján vitatkozik
A videóbíró sem tévedhetetlen?

A magyar élvonal 341 ponttal az 59., három helyet csúszott vissza. A spanyol bajnokság a rangsor 1991-es kezdete óta 13. alkalommal végzett az első helyen, korábban az olasz (10), az angol (4) és a német (1) élvonal bizonyult még a legjobbnak.

A rangsorban bajnokságonként az öt legjobb csapat hazai és nemzetközi eredményességét veszik figyelembe egy speciális pontszámítás alapján.

Nyitókép: AFP/GABRIEL BOUYS