Nemzetközi foci

Új csatornára kerülnek az angol bajnoki meccsek

Óriási változások: visszavonulóban a Spíler Tv?

Ahogy arról a Rangadó már beszámolt, óriási változások történtek az angol és a spanyol bajnoki meccsek hazai közvetítésében. Január elején bekerült a Digi kínálatába a Spíler 1-es és 2-es csatornája, és minden bizonnyal hamarosan új helyen bukkan fel a Premier League.

Noha hivatalosan még egyik fél sem erősítette meg, iparági forrásaink szerint az együttműködés részeként a jövőben a Digisport is közvetíti az angol élvonal mérkőzéseit. A Rangadó úgy értesült, a Spíler és a Digisport felváltva gyakorolja majd az „első választás” jogát, vagyis határozza meg, melyik találkozót szeretné.

Az Index azt írja, a TV2-csoportnak igencsak kellemetlen, hogy a konkurens csatornával kell összebútoroznia, és átadnia a legértékesebb jogok egy részét – a Premier League évente hétmillió euróba kerül – annak fejében, hogy a csatornát betegyék a kínálatukba.

„Először úgy volt, hogy a Digi a meccsek egyharmadát kapja meg, és minden második héten ők választhatnak először a kínálatból, ez mára, ha minden igaz, felment 50-50 százalékra, azaz a Spíler, amely az indulása, vagyis 2016 óta közvetít az angol élvonalból, kénytelen volt átadni a meccsek felét a Digisportnak” – olvasható az Indexen.

A lap szerint az üzlet azért van még mindig feltételes módban, mert az angol liga nem bólintott rá, de nagy valószínűség szerint rá fog, mert ez a húzás egyben azt is jelenti, hogy a TV2 nemigen kér többet a milliárdokat felemésztő kalandból, és a szerződés lejárta után nem fog licitálni a következő hároméves ciklusra. A portál úgy véli, 2019 augusztusától jó eséllyel a Digisporton kell keresnünk a Premier League összecsapásait…

Nyitókép: Shaun Botterill/Getty Images

Olvasói sztorik