Nemzetközi foci

FC Barcelona: megszületett a döntés Chumi-ügyben

A Levante bepanaszolta a kupariválist, ám nem zárták ki a katalánokat.

Juan Brandáriz, azaz Chumi szereplése foglalkoztat mindenkit Spanyolországban, vagyis: jogosulatlanul szerepelt-e a Barca-futballista a Levante elleni Király-kupa nyolcaddöntőjének első meccsén?

A vizsgálóbizottság péntekre ígért döntést, ami azért is elengedhetetlen, mert erre a napra írták ki a negyeddöntő sorsolását is (17 óra). A valenciai klub a Twitter-oldalán tette közzé a panaszát, amelyben kifejtette, Chumi jogosulatlanul lépett pályára január 10-én, mert éppen eltiltott volt.

Carmen Pérez, a Király-kupa bírónője másként gondolta, a döntése értelmében az FC Barcelona versenyben maradt. Az érvelés szerint a Levante panasza későn érkezett…

Mint ismert, a 19 éves Brandáriz – hivatalosan a B-csapat tagja – kezdőként 58 percet játszott azon a találkozón, melyet a Levante 2–1-re megnyert. A címvédő katalánok csütörtökön, a hazai visszavágón 3–0-ra győztek, így végül 4–2-es összesítéssel jutottak a legjobb nyolc közé.

Josep Vives, az FC Barcelona szóvivője közölte: klubja nem vétett a szabályok ellen, mivel a védő eltiltása a harmadosztályú – itt szerepel a katalánok B csapata – bajnoki mérkőzésekre szólt. Brandáriz január 13-án nem is játszott az Alcoyano elleni összecsapáson.

Pontosan tudjuk, hogy az FCB a lehető legkomolyabban veszi a sorozatot, az utóbbi négy kiírást megnyerte.

Nyitókép: David Aliaga/MB Media/Getty Images

Olvasói sztorik