Nemzetközi foci

Januárban eladja Malcomot a Barcelona

De csak akkor, ha sikerül csatárt hozni a csapathoz.

Egybehangzó spanyol és angol lapértesülések alapján az FC Barcelona és a Tottenham tárgyalásokat folytat Malcomot illetően, miután Ernesto Valverde nem marasztalná a játékost, ha sikerül a katalánoknak támadót venni a télen – írja az eurobarca.hu.

Így a Barcelona legdrágább nyári igazolása könnyen lehet, hogy már januárban távozni fog.

Ezt erősíti meg az is, hogy az Eibar és a Levante elleni meccskeretből is kimaradt a brazil. Így a játékos szempontjából jobb döntés lenne a távozás, habár Munir elvesztése után amennyiben a Barça nem talál megfelelő támadót a helyére, Malcomot nem biztos, hogy elengednék.

A 21 éves brazil nagyon kevés időt töltött a pályán az ősszel – egy meccset játszott csak végig, összesen tízszer lépett pályára –, ezért keresi a távozás lehetőségét. Értesülések alapján a legnagyobb esélye a Tottenhamnek van arra, hogy megszerezze a játékost.

Mauricio Pochettino nagyjából két hónapra elvesztette Harry Kane-t, így szeretnének igazolni még januárban egy támadót. A londoni klub már szerdán fel is vette a kapcsolatot Malcommal, jelenleg a Barça és Spurs tárgyalásokat folytat a játékosról.

A Tottenhamen kívül több csapat is érdeklődik, a kínai Guangzhou Evergrande nemrég ajánlatot is tett Malcomért. Ezen kívül vannak francia érdeklődők is, illetve az az AS Roma is szívesen látná a csapatában, aki elől sikerült elhappolni a katalánoknak a brazil támadót tavaly nyáron.

Címlapkép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Olvasói sztorik