Nemzetközi foci

Budapesti szála is van a nemi erőszakról szóló Cristiano Ronaldo-botránynak

Letartóztatták a Football Leaks honlap tulajdonosát.

Európai elfogatóparancs alapján elfogtak egy 30 éves portugál férfit Budapesten, a kiadatása folyamatban van – közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján. A közlemény szerint a férfit szerdán a VII. kerületben fogták el, a birtokában lévő, feltehetően bűncselekményből származó tárgyakat lefoglalták.

Sajtóinformációk szerint a férfi a Football Leaks honlap tulajdonosa, szerkesztője.

Ezen a honlapon jelentek meg először azok a dokumentumok, amelyek szerint Cristiano Ronaldo labdarúgót egy modell, Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolta.

A portugál hatóságok szerint Magyarország három-négy hét múlva adhatja ki a férfit, aki ösztöndíjas hallgatóként költözött Budapestre több évvel ezelőtt.

A férfi ellen nem a Football Leaksen közzétett, illetve a nemzetközi sajtónak átadott és minden jel szerint illegális módszerekkel szerzett információk, dokumentumok miatt adtak ki körözést, hanem a helyi labdarúgást megrázó Benfica-botrány miatt, amely a klub alkalmazottainak, vezetőinek levelezéséből ellopott információkon alapul – írta a portugál sajtó értesüléseire hivatkozva az Index hírportál.

Címlapkép: Marco Bertorello/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik