Nemzetközi foci

Petr Cech bejelentette: az idény végén visszavonul

36 évesen hagyja abba az Arsenal kapusa.

Az idény végén befejezi pályafutását Petr Cech, az Arsenal kapusa – erről a 36 éves cseh labdarúgó saját közösségi oldalán írt.

A játékos 2004-ben lett világhírű, amikor a francia Rennes-ből a Chelsea-hez szerződött.

A kékmezes együttesnél tizenegy évet töltött el, nyert velük többek között négy Premier League-et, négy FA Kupát, de a Bajnokok Ligájában (2012) és az Európa Ligában (2013) is csúcsra ért.

Ezután az Arsenalhoz szerződött, ahol a mostani a negyedik, egyben utolsó szezonja, velük is elhódította egyszer az FA Kupát. A cseh válogatottban 124 alkalommal lépett pályára.

– Ez a huszadik szezonom profi játékosként, húsz év telt el, mióta aláírtam első profi szerződésemet, szóval tökéletesnek tűnik a pillanat, hogy bejelentsem, a szezon végén visszavonulok. Tizenöt évet játszhattam a Premier League-ben, megnyertem minden lehetséges trófeát, úgy érzem, elértem mindent, amit elérhettem. A továbbiakban is keményen dolgozom majd az Arsenalban, és remélem, hogy egy újabb trófeát nyerünk az évad végén, utána pedig várom, hogy mit tartogat számomra az élet a pályá kívül – fogalmazott Cech.

Címlapkép: AFP/ BEN Stansall