Nemzetközi foci

Fábregas ingyen igazolhatott a Monacóba – sajtóhír

A hírek szerint csak a jó szereplés után jár bónusz előző klubjának, a Chelsea-nek.

Mint honlapunk is beszámolt róla, Cesc Fábregas az AS Monacóban folytatja karrierjét – az angol Chelsea-t hagyta el a francia élvonal utolsó előtti helyezett csapatáért. Közben az MU klasszisát is szóba hozták egy új csapattal: Olaszország lesz az irány?

Francia beszámolók szerint a monacóiak nem kötöttek rossz üzletet: Loic Tanzi, a RMC Sport újságírója úgy tudja, a 31 éves, világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol középpályás ingyen érkezett a klubhoz, és csak a jó szereplés – azt nem részletezi, ez pontosan mit takar – után jár bónusz az angoloknak.

Ez a bónusz viszont aligha lesz egy magas összeg: a Monaco szenved, 18 forduló alatt három győzelmet tudott felmutatni (ebből kettőt a legutóbbi öt forduló alatt), és összesen 13 pontot gyűjtött – persze ha Fábregasszal indul meg felfelé a csapat, az még megfordíthatja a dolgot…

Kiemelt kép: Glyn Kirk/AFP

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.