Nemzetközi foci

Solari vasárnap is karakteresnek látta a Real Madridot

Volt egy kis bírózás is…

Az idegenbeli vergődés (3-2-4, valamint 13–18-as gólkülönbség) mellett legalább a Bernabéu-stadionban jól ment a Real Madridnak a bajnokság eddig eltelt szakaszában. Vasárnap aztán otthon jött az újabb pofon, a középmezőnyhöz tartozó Sociedad 2–0-ra diadalmaskodott, így a BL-címvédő csak az ötödik helyen szerénykedik a LaLigában.

Luka Modric és Sergio Ramos is keményen fogalmazott, és igencsak „odatette magát” Santiago Solari vezetőedző is.

A foci már csak ilyen – magyarázta az argentin szakvezető. – Hibát követtünk el, amiért megfizettünk. Mindent megtettünk azért, hogy megfordítsuk az eredményt, minden nehézség ellenére ezúttal is megmutattuk a karakterünket. Ez persze nem vigasz, mert veszítettünk, de láttam a játékosok hozzáállását, és ez jó…

Solari kitért Jose Luis Munuera Montero játékvezető tevékenységére is.

– Ha ilyen esetekben nem használják a videóbírót, akkor az egész értelmét veszti – bosszankodott a madridi tréner. – Mindannyian emberek vagyunk, mindannyian hibázunk, de ha megvan az esély arra, hogy a pontos bizonyítékok ismeretében korrigáljunk, de még csak nem is használjuk ki ezt a lehetőséget, azt nehéz megérteni.

Az edző Sergio Ramos és Asier Illarramendi ütközését említette, valamint azt a számára sokkal nyilvánvalóbb esetet, amikor Vinícius átesett az elé kivetődő Gerónimo Rullin, a Real Sociedad kapusán.

Emilio Butragueno madridi klubigazgató hangsúlyozta: klubjuk mindig tisztelettel viszonyult a játékvezetőkhöz és támogatta a VAR-t, ezért nem értik a történteket.

– Egy játékvezetőnek nem kell tökéletesnek lennie, éppen az olyan szituációk miatt lett bevezetve a VAR, mint a mostani volt, de még csak nem is használták. Ez miért van? – tette fel a költőinek szánt kérdést Butragueno.

Nyitókép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY

Olvasói sztorik