Nemzetközi foci

Klopp sokkal többet vár a Liverpool rekordigazolásától

Naby Keita egyelőre felemásan teljesít új csapatában.

Több önbizalmat és nagyobb hatékonyságot vár Naby Keitától, a Liverpool guineai labdarúgójától Jürgen Klopp vezetőedző. A Premier League-ben listavezető együttes szakvezetője azt mondta a nyáron klubrekordot jelentő 48 millió fontért szerződtetett játékosról, hogy elégedett ugyan a teljesítményével, de a mérkőzéseken magabiztosabban futballozhatna, így nagyobb hatással lehetne a csapat játékára.

Klopp hozzátette: a guineai középpályás egyelőre azért nem nyújtja a legjobbját – ahogy előző klubjában, az RB Leipzigben –, mert a környezetváltást követően még folyamatban van az akklimatizálódása.

A 23 éves Keitát a liverpooli középpályások rangsorában Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson és James Milner is megelőzi, de a hadrend változtatása során az eredetileg csatár Fabinho is több szerepet kap nála ebben a csapatrészben.

Viszont így is több játéklehetőséghez jut, mint a szintén középpályás Adam Lallana, akiről Klopp azt mondta: fontos szerepet kap majd az idényben.

Adam kitűnő formában van, mióta személyesen ismerem, most a legjobb. Ő az a típusú labdarúgó, aki naponta négy meccset is lejátszana, mert annyira szereti a futballt – mondta Klopp.

A 30 éves Lallana nyolc tétmérkőzésen lépett pályára a szezonban, de mindössze háromszor volt a kezdőcsapat tagja, legutóbb november elején.

A Liverpool ma este a Wolverhampton Wanderers vendége lesz az FA Kupa harmadik fordulójában, és először lép pályára azóta, hogy csütörtökön a címvédő Manchester City ellen elveszítette veretlenségét a Premier League 2018–2019-es szezonjában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik