Nemzetközi foci

Gulácsit csaknem trónra emelték a Bundesliga játékosai

Naná, hogy a Dortmund az őszi évad győztese.

A Bundesligában szereplő labdarúgók szerint a Borussia Dortmund volt az őszi évad nyertese a német bajnokságban, a Schalke pedig a vesztese. A Kicker című szaklap hétfőn publikálta a felmérését, amelyben 214 játékos vett részt.

Örömmel jelentjük, hogy Gulácsi Pétert a liga második legjobb kapusának tartják a kollégák.

A megkérdezettek 44 százaléka szerint – s ez győzelmet ért – az éllovas BVB csapatkapitánya, Marco Reus volt a bajnokság első felének legjobb mezőnyjátékosa, míg a képzeletbeli dobogó második fokán Luka Jovic (Eintracht Frankfurt) és Reus klubtársa, Axel Witsel osztozott egyformán 8,9 százalékkal – írja az MTI.

A Dortmund a többi kategóriában is uralta a voksolást: a legjobb edző Lucien Favre (55,1 százalék), a legjobb kapus Roman Bürki, a legtöbbet fejlődött játékos pedig a 18 éves Jadon Sancho lett. A hálóőröknél Bürki szoros versenyben előzte meg a magyar válogatott Gulácsi Pétert (RB Leipzig), valamint Yann Sommert (Mönchengladbach).

A körkérdés eredményéből kiderül, hogy a futballisták az előző szezonban ezüstérmes, jelenleg azonban csupán 13. Schalke szereplését tartják az őszi idény negatív szenzációjának, a csapat mesterét, Domenico Tedescót pedig az edzők között a legnagyobb vesztesnek.

A válaszadók közel háromnegyede szerint a bajnokság végén is a Borussia Dortmund áll majd a tabella első helyén, a Bayern München címvédésében mindössze 23 százalék bízik.

Kérdés volt az is, hogy Joachim Löwnek, a német válogatott szövetségi kapitányának le kellett volna-e mondania a csúfos világbajnoki szereplés, a csoportkörös búcsú után, s erre közel 60 százalék válaszolta azt, hogy igen, s csupán 25,7 százalék azt, hogy nem. A többiek tartózkodtak.

Nyitókép: Mike Kireev / NurPhoto, AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik