Nemzetközi foci

Védi játékosait a Real Madrid vezetőedzője

Solari szombaton délelőtt sajtótájékoztatót tartott, ahol a megkezdett munka folytatásáról beszélt.

Santiago Solari szombaton délelőtt tartott hosszabb sajtótájékoztatót a spanyol sajtó képviselőinek, akik nem kímélték a Real Madrid vezetőedzőjét.

A Villarreal elleni botlásról

– Nincs könnyű ellenfél. A spanyol a világ egyik legjobb bajnoksága, ahol bárki okozhat meglepetést. Volt egy jó első félidőnk, ez kevésnek bizonyult a győzelemhez. Nem tehetünk mást, dolgozunk, és vasárnap megpróbáljuk mindhárom bajnoki pontot begyűjteni.

Általában a rossz szereplésről

– Nem hiszem, hogy a Real Madridnak van más lehetősége, mint folytatni a kapaszkodást a riválisok után. Nagyon nehéz helyzetben vettem át a csapatot, azóta már feljöttünk a La Liga negyedik helyére. Ez egy kihívás, de elfogjuk érni a céljainkat.

Bale sérülése

– Úgy tűnik, nincs nagy baj. Ma lesznek vizsgálatok, utána okosabbak leszünk, de gyors visszatérésre számítok.

A játékosokról

– Négy fronton kell helytállnia az egész csapatnak. Ez nem könnyű feladat, nem kicsi terhelés. A játékosaim hozzáállása példaértékű. Meg kell nézni a tényeket. Bale bedagadt bokával játszott, Lucas minden meccsen 14 kilométert fut, Modric lázasan lépett pályára a Villareal ellen, és akkor Carvajal hatalmas szívéről még nem is beszéltem. Nincs miért elmarasztalnom őket.

Isco

– Olyan sokoldalú játékos, hogy több pozícióban is bevethetem. Van amikor a gyorsaságára, és van, amikor a technikai képességére van szükségünk.

Kiemelt fotó: GIUSEPPE CACACE / AFP

Olvasói sztorik