Nemzetközi foci

A Chelsea otthon bukott pontokat, az MU idegenben nyert

A londoniak a Southamptonnal nem bírtak a Premier League 21. fordulójában.

Hat mérkőzéssel folytatódott szerda este az angol Premier League 21. fordulója.

Beindult a piac! A Chelsea jelentette be január első sztárigazolását; már vannak NB I-es érkezők és távozók is.

Pályára lépett a dobogóra hajtó Chelsea, mely a kiesés ellen harcoló Southamptont fogadta. Nem igazán ment a londoniaknak: az első félidő nem hozott gólt, ráadásul sérülés miatt Williant már a 37. percben le kellett cserélni. A második félidő sem hozott gólt, 0-0-lal osztozkodtak a pontokon a felek.

A Huddersfield jól kezdett a Burnley ellen, Mounie a 33. percben szerzett vezetést, de Wood hét perccel később egyenlített. Utóbbi találatot ráadásul egy hazai második sárga lap, így kiállítás követte: Schindler mehetett zuhanyozni az első félidő hajrájában. Emberelőnyét végül gólra váltotta a az utolsó percekre szintén megfogyatkozó Burnley, és Barnes 73. percben jegyzett találatával 2-1-re nyert. Szintén idegenben nyer a Palace a Wolverhampton ellen Ayew és Milivojevics találatával.

Két perc alatt lőtt két gólt a West Ham vendégeként a Brighton (Stephens az 57., Duffy az 59. minutumban volt eredményes). Villámgólokra villámgólok voltak a válaszok: Arnautovic a 66. és a 68. percben talált be, ezzel alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Egészen elképesztő első félidőt hozott a tízriadó miatt 15 perc késéssel kezdődő Bournemouth–Watford összecsapás: a vendégek Deeney duplájával már a 27. percben 2-0-ra vezettek, de Ake és Wilson egyenlített. Sema ismét a Watfordot juttatta előnyhöz, Fraser viszont újfent egyenlített (3-3). A második félidőre leálltak a góltermeléssel a csapatok: maradt a 3-3.

A Manchester United a Newcastle vendége volt, és két hajrágóllal 2-0-ra nyert. A csereként beállt Lukaku gyakorlatilag első labdaérintéséből szerzett gólt, majd Rashford a 80. percben eldöntötte a meccset.

Premier League, 21. forduló, szerdai mérkőzések

Chelsea–Southampton 0-0
Huddersfield–Burnley 1-2 (1-1)
West Ham – Brighton 2-2 (0-0)
Wolverhampton – Crystal Palace 0-2 (0-0)
Bournemouth–Watford 3-3 (3-3)
Newcastle United – Manchester United 0-2 (0-0)

Kiemelt kép: Ben Stansall/AFP

Olvasói sztorik