Nemzetközi foci

Ronaldo duplájával verte a Juventus a Sampdoriát

Nem csak a portugál klasszisnak, a videóbírónak is főszerep jutott a Serie A nyitómeccsén.

A Serie A történetében először rendeznek teljes fordulót december 29-én, a szombati játéknapot pedig a két remek formában lévő csapat, a veretlen Juventus és az előző öt meccséből négyet sikerrel záró Sampdoria összecsapása nyitotta 12.30-kor.

A szerdai meccsel ellentétben Cristiano Ronaldo ezúttal a Juve kezdőcsapatában kapott helyet, a portugál klasszis pedig nem sokat lacafacázott, már a második perc végén kilőtte a bal alsó sarkot tizenöt méterről – ide katttintva megnézheted Ronaldo újabb remek gólját. A válasz azonban még az első félidőben érkezett a túloldalon, miután az utóbbi hetekben a sokadvirágzását élő veterán csatár, Fabio Quagliarella magabiztosan értékesítette az Emre Can kezezése miatt megítélt videóbírós tizenegyest.

Quagliarella ezzel zsinórban kilenc Serie A-meccsen talált be, legutóbb ez David Trezeguet-nek sikerült 2005-ben.

A második félidőben Cristiano Ronaldo hasonló körülmények között szerzett újra vezetést, a Juve-támadó Ferrari kezezése miatt befújt büntetőt váltotta gólra – videóbírózás után –, a hazaiak azonban nem dőlhettek hátra, miután a hajrábeli izgalmak nem maradtak el.
Ronaldo szezonbeli tizennegyedik gólja egyben a Juventus századik találata volt a 2018-as naptári évben.

A 92. percben Saponara egyenlített, úgy tűnt, elcsíp egy bravúrpontot a Sampdoria, ám a videóbíró harmadjára is közbeszólt és les miatt érvénytelenítette a gólt Valeri játékvezető.

Serie A, 19. forduló

Juventus–Sampdoria 2-1 (1-1)
később kezdődik:
15.00: Empoli–Internazionale
15.00: Chievo–Frosinone
15.00: Genoa–Fiorentina
15.00: Parma–Roma
15.00: Sassuolo–Atalanta
15.00: Lazio–Torino
15.00: Udinese–Cagliari
18.00: Napoli–Bologna
20.30: Milan–SPAL

címlapfotó: Marco BERTORELLO / AFP

Olvasói sztorik