Nemzetközi foci

A szövetség elnöke nem zárja ki, hogy felfüggesztik a Serie A-t

Áll a bál az olaszoknál az Inter-szurkoló halála után. Súlyos büntetés vár a klubra.

Mint beszámoltunk róla, egy szurkoló meghalt az Internazionale hazai bajnokija után, azt követően, hogy még a meccs előtt egy Napoli-szurkolókat szállító kisbusz elgázolta az utcai zavargások közben. A szerda esti összecsapások során négy vendégszurkolót megkéseltek, közülük egy szintén súlyos sérüléseket szenvedett.

Az olasz sajtó az eset kapcsán már a Serie A felfüggesztéséről kezdett el cikkezni, nem alaptalanul:

Ami az elmúlt napokban történt, az már nem tolerálható

– ezt Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke mondta az Inter-tragédia kapcsán tartott sajtótájékoztatón. A szövetség első embere itt még a lelátón történtekre reagált: Kalidou Koulibalyt, a Napoli játékosát ugyanis többször is rasszista bekiabálások fogadták.

A bajnokság felfüggesztése? Még nem tudom, túl frissek a történések. Reagálnunk kell az eseményekre, koordinálni kell azokat, akár úgy, hogy lesz játék vagy éppen nem.

Az elnök azt mondta, ideges játékosokat látott a pályán, maga a találkozó is nagyon feszült hangulatban zajlott – a szövetség a játékvezető felelősségét is vizsgálni fogja.

Javasolni fogom az illetékeseknek, hogy erre a szezonra tiltsák meg az Inter-szurkolók idegenbeli fogadását, és a San Siro Inter-kanyarját legalább március végéig, vagy öt bajnoki- és egy kupamérkőzés erejéig zárják be

– ezt már Marcelo Cardona milánói rendőrfőnök mondta a sajtótájékoztatón.

Kiemelt kép: Alberto Pizzoli/AFP

Olvasói sztorik