Nemzetközi foci

Solskjaer bevallotta, kinek köszönhető a szenzációs bemutatkozása

Nem várt helyről kapott üzenetet.

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United megbízott vezetőedzője elárulta: a csapat egy korábbi hőse is segített neki abban, hogy bemutatkozó mérkőzésén 5-1-re legyőzzék a házigazda Cardiff Cityt az angol bajnokságban.

Ronaldo úgy felhúzta magát az ellenfél kapusán, hogy széttalpalta a kapufát.

A 45 éves norvég szakember a szombati meccs utáni sajtótájékoztatón leplezetlen örömmel beszélt a történtekről, s elárulta: miután José Mourinho menesztése után a hét közepén rá bízták az együttes felkészítését, Wayne Rooney is üzent neki és biztatta.

Szerdán este érkeztem, így csak a csütörtököt és a pénteket tölthettem együtt a játékosokkal. Wayne Rooney üzent nekem és adott egy tanácsot, úgyhogy valószínűleg neki köszönhetjük a sikert

– mondta Solskjaer nevetve.

Azt mondta: vegyem rá a fiúkat, hogy élvezettel futballozzanak, élvezzék a játékot és legyenek Manchester United.

Rooney szavaihoz hűen Solskjaer megtalálta a módját, hogy felrázza a játékosokat, akik Mourinho alatt görcsösnek és kedvetlennek tűntek, s elérte, hogy lazán játszanak, támadjanak, s ennek az lett az eredménye, hogy az MU Sir Alex Ferguson 2013-as búcsúmeccse óta először szerzett öt gólt egy bajnoki mérkőzésen.

A találkozó után Rooney – a BT Sport csatorna stúdiójából – úgy fogalmazott: ez egy fantasztikus nap a klub életében.

A Manchester United az életem egy fontos része és nem volt kellemes nézni, mi történik a csapattal. Miután Ole megkapta a munkát, gratuláltam neki. Mourinho alatt a játékosok kicsit korlátozva voltak, ez egyértelmű. Most azonban láthattuk, hogy milyen képességeik vannak

– mondta a manchesteri egyesület örök góllövőlistájának vezetője.

A portugál trénernek, José Mourinhónak a csapat gyenge szereplése miatt kellett távoznia a vezetőedzői posztról, amelyet 2016 májusa óta töltött be.

MTI/Kiemelt kép: Geoff Caddick/AFP

Olvasói sztorik