Nemzetközi foci

Valverde elismerte: takarékoskodik a Barcelona

Anyagi okok miatt vették kölcsön Jeison Murillót a Valenciától.

Ernesto Valverde vezetőedzőt az FC Barcelona sajtótájékoztatóján arról is kérdezték, miért kellett kölcsönvenniük a Valencia CF hátvédjét, Jeison Murillót, sok szurkoló szerint ugyanis saját akadémiájukról, a La Masiáról kellene beépíteniük védőket az első csapatba.

Nem játszhatunk kizárólag a B-csapatunk játékosaival, hogy boldoggá tegyük az embereket, mert versenyképesnek kell maradnunk ‒ magyarázta a szakvezető.

Hozzátette, az első keretben négy középhátvédre van szükség, a tartalékok között pedig Chumi, Cuenca és Mingueza szerepel.

Nem kockáztathatunk azzal, hogy két középhátvédet szerepeltetünk, aki a harmadosztályban játszik ‒ szögezte le.

Valverde őszintén beszélt arról is, ha a klubnak rengeteg pénz állna a rendelkezésére, akkor nem kellett volna kölcsönvennie Murillót a Valenciától.

Az volt a terv, hogy kölcsönveszünk valakit, akiért nem kell sokat fizetni, azonnal játszhat, és ismeri a bajnokságot. Murillo minden feltételnek megfelel, lehetőségünk volt megszerezni, és meg is tettük, hogy gyors megoldást találjunk – fogalmazott az edző.

Őszintén beszélt arról is, hogy tudják, Murillo nem játszott sokat Valenciában, de ha sok lehetőséget kapott volna, nem igazolhatták volna le.

Ha 100 millió eurónk lenne egy szupersztár megszerzésére, akkor más lenne a helyzet, de ő jó játékos. és reméljük a legjobbakat ‒ magyarázta.

nyitókép: MARCO BERTORELLO / AFP

Olvasói sztorik