Nemzetközi foci

Sima győzelmet aratott a Real Madrid a klubvébé döntőjében

Az el-Ajn nem tudta megnehezíteni a királyi gárda dolgát, zsinórban harmadjára hódították el a trófeát Ramosék.

Mint ismert, hatalmas meglepetésre nem a sokkal esélyesebb River Plate, hanem az arab emírségekbeli el-Ajn jutott be a klubvilágbajnokság szombat esti döntőjébe, így finoman szólva is kötelező győzelem várt a Real Madridra a Zajed Sports City Stadionban.

Ennek megfelelően már a meccs első perceit nagy fölényben kezdte a királyi gárda, a negyedik percben pedig kis híján öngóllal előnyt is szerzett, ám Hasszan mentését a kapufa védte. Sokáig azonban nem bírta a nyomást az el-Ajn, Luka Modric a tizennegyedik percben kezdte meg a gólgyártást, a horvát aranylabdás a tizenhatoson kívülről tekert remekül a jobb alsóba – ha lemaradtál róla,  itt megnézheted a mesteri találatot –, ezzel megszerezte első gólját a karrierje során a klubvébén.

A fordulás után szintén a tizenhatoson kívülről volt eredményes Marcos Llorente, aki egy szöglet utáni kipattanót bombázott dropból a jobb alsóba. A harmadik Real-találatot Sergio Ramos jegyezte egy fejest követően, de azért hátul akadtak egy kis problémák, hiszen az el-Ajn játékosa, Siotani remek fejessel szerezte meg a becsületgólt – a Reallal a huszadik trófeáját ünneplő Ramost egyébként folyamatosan fütyülték a nézők, akik a Marca cikke szerint a mai napig nem felejtették el, hogy sérülést okozott Mohamed Szalahnak a legutóbbi BL-döntőben. 

A hosszabbításra is maradt egy gól, ami szintén az arab csapat egyik játékosához fűződik, igaz ennek Nader aligha örült, hiszen a saját kapujába talált be, kialakítva így a 4-1-es végeredményt.

A Real Madrid tehát magabiztosan győzte le az arab emírségekbeli ellenfelét a döntőben, így története során negyedjére hódította el a klubvilágbajnoki címet – zsinórban pedig harmadjára, amire eddig még sosem volt példa.

FIFA Klubvilágbajnokság

Döntő:

el-Ajn (arab emírségekbeli)–Real Madrid (spanyol) 1–4
Gólszerzők: Siotani (86.), illetve Modric (14.), Llorente (60.), Ramos (79.), Nader (90+1, öngól)

A 3. helyért:

River Plate (argentin)–Kasima Antlers (japán) 4–0

címlapfotó: Giuseppe CACACE / AFP

Olvasói sztorik