Nemzetközi foci

Ismét egy Barca-kezdőcsapat Coutinho nélkül

Kiszámíthatatlan ellenfelet fogadnak az éllovas katalánok.

A listavezető FC Barcelona a Celta Vigót fogadja a spanyol bajnokság 17. fordulójának szombati játéknapján.

Az AS és a Sport című napilapok előzetese szerint is így fog kinézni a katalánok kezdőcsapata:

forrás: as.com

A meccskeretből Sergi Samper, Sergi Roberto, Malcom, Rafinha, Samuel Umtiti és Thomas Vermaelen is hiányzik, Philippe Coutinho pedig csupán a kispadon kapott helyet.

A címvédő katalánok riválisa a közelmúltban kiszámíthatatlanul teljesített ebben a párosításban. A két együttes egymás elleni mérlegében 61 győzelemmel, 26 döntetlennel és 21 vereséggel egyértelmű a Barcelona fölénye, amely különösen házigazdaként hathat nyomasztóan – 41 győzelem, 11 döntetlen, 2 vereség – a vendégekre.

A vigói együttes legutóbb 2014 novemberében nyert (1-0-ra) a Nou Campban, de a középmezőny oszlopos tagjaként azóta már két hazai találkozóján is a neves rivális fölé kerekedett, további három tétmeccsen pedig döntetlent ért el vele szemben. Utóbbiak közül egyet vendégként.

A másik oldalon azonban kiadós barcelonai vereségek vannak, a katalánok három tétmérkőzésen is öt góllal győztek: kétszer 5-0-ra, egyszer 6-1-re.

Amennyiben a Barca esetleg vereséget szenved, a második helyezett Sevilla és a harmadik helyen álló Atlético Madrid pontszámban beérheti.

nyitókép: Josep LAGO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik