Nemzetközi foci

Bombameglepetések a PL-ben: otthon kapott ki a City és a Chelsea

Townsend élete gólját lőtte, Vardy újabb topcsapattal számolt le. Premier League-eredmények.

Ahogyan arról már a délután folyamán beszámoltunk, az Arsenal 3-1-es győzelmével indult a Premier League tizennyolcadik fordulójának szombati játéknapja – látnod kell Aubameyang bombáját a Burnley ellen.

Az igazi meccsdömping azonban 16 órától kezdődött, amikor is hat összecsapásra került sor, izgalmakban és meglepetésekben pedig ezúttal sem volt hiány. A legnagyobb tippmixgyilkosságot a Manchester City követte el, amely hazai pályán szenvedett vereséget a kiesés ellen küzdő Crystal Palace ellen.

A forduló előtt az Etihad Stadionban százszázalékos mérleggel álló manchesteriek védelme ezúttal háromszor is képtelen volt megakadályozni a vendégeket a gólszerzésben, így Roy Hodgson csapata elvitte a három pontot – ezzel elképesztő sorozat tört meg, legutóbb ugyanis 1990-ben nyert a Palace a City otthonában. 

Megkockáztatjuk, hogy Andros Townsend a szezon gólját lőtte Édersonnak, ide kattintva megnézheted a Palace-játékos parádés kapásgólját.

A Chelsea is nem várt pofonba szaladt bele szombat délután, Eden Hazard-ék hazai pályán szenvedtek vereséget a Leicester City ellen. A „rókák” gólját pedig ki más szerezte volna, mint a topcsapatok rémálma, Jamie Vardy, aki a Big Six – azaz a Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool – elleni legutóbbi tizenöt fellépésén tizenhárom találatot jegyez már.

Premier League, 18. forduló

AFC Bournemouth–Brighton & Hove Albion 2-0 (1-0)
Chelsea–Leicester City 0-1 (0-0)
Huddersfield Town–Southampton 1-3 (0-2)
Manchester City–Crystal Palace 2-3 (1-2)
Newcastle United–Fulham 0-0
West Ham United–Watford 0-2 (0-1)
Cardiff City–Manchester United 1-5 (1-3)
vasárnap játsszák:
17.00: Everton–Tottenham Hotspur
korábban játszották:
Arsenal–Burnley 3-1 (1-0)
pénteken játszották:
Wolverhapton Wanderers–Liverpool 0-2 (0-1)

címlapfotó: Paul ELLIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik