Nemzetközi foci

Kétkedve fogadták Solskjaer kinevezését az MU szurkolói

A norvég egyesület csak kölcsönbe adja őt az angoloknak, mivel 2021-ig szerződés köti a Moldéhoz.

Megírtuk: Ole Gunnar Solskjaert nevezték ki vezetőedzőnek a Manchester United labdarúgócsapatánál. A klub szerdán délelőtt a honlapján megerősítette a korábban kiszivárgott hírt, amely szerint a 45 éves norvég exjátékos megbízott trénerként tér vissza az Old Traffordra, és szerződése az idény végéig szól.

A végleges megoldást is keresik a klubnál, ez a hat sztáredző lehet a befutó.

Az MU kedden közölte, hogy megköszönte a 2016 májusában kinevezett Jose Mourinho munkáját, és hamarosan kijelöli utódját. Mourinhóért közben bejelentkezett egy európai nagycsapat.

Solskjaer igazi hősnek számít Manchesterben azóta, hogy a Bayern München ellen 2-1-re megnyert 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben ő szerezte az angolok győztes gólját a 93. percben. A volt csatár 1996 és 2007 között erősítette az MU-t, melyben 366 meccsen 126 gólt szerzett, jelenleg pedig hazájában az FK Molde edzőjeként dolgozik.

A norvég egyesület csak kölcsönbe adja őt az angoloknak, mivel 2021-ig köti őt a szerződése a bajnoki ezüstérmes Moldéhoz.

A norvég idény márciusban rajtol, a 2010-től 2014-ig, majd 2015 óta a kispadon ülő Solskjaer pedig várhatóan májusban tér haza. A Molde elnöke, Rystein Neerland örömmel fogadta, hogy egy sztárklub kérte kölcsön a csapat edzőjét.

Már önmagában nagy esemény, hogy az MU bizalmat szavazott Ole Gunnarnak és a Moldénak. Ez elősegíti a fejlődésünket, és így a jövőben nagyobb szerepet játszhatunk a nemzetközi futballban – tette hozzá.

Néhány manchesteri szurkoló mindazonáltal kétkedve fogadta az új trénert, a közösségi oldalakon emlékeztetve arra, hogy eddig csak a Cardiff Citynél dolgozott a Premier League-ben, és 30 meccsen csak ötször nyert a végül kiesett walesi együttessel. A következő szezonban aztán a gyenge rajt után menesztették.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik