Nemzetközi foci

Nem ért véget a Vidi EL-meccse: jön a vizsgálat

Az UEFA szemügyre veszi a Chelsea-szurkolók budapesti viselkedését.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kivizsgálja a Chelsea szurkolóinak budapesti viselkedését, akik a Vidi FC elleni, múlt csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzésen antiszemita rigmusokat skandáltak. Az UEFA kedden számolt be a vizsgálatról, amellyel kapcsolatban január közepére vár eredményt. Ha már Vidi: az is kiderült, mekkora eltiltásra számíthatnak a Fradi ellen sérülést okozó játékosok.

A brit sajtó szerint a Groupama Arénában 2-2-es döntetlennel zárult El-összecsapás alatt a Chelsea szimpatizánsai a városi rivális Tottenham Hotspur szurkolóira tettek rasszista megjegyzéseket. A Chelsea már a találkozó másnapján elítélte drukkereinek magatartását, és a lehető leghatározottabb fellépést ígérte a vétkesekkel szemben.

Múlt kedden rendőrségi vizsgálat indult négy Chelsea-drukkerrel szemben, mivel felvetődött annak a gyanúja, hogy a Manchester City elleni bajnoki meccsen a vendégek válogatott játékosát, Raheem Sterlinget illették rasszista szidalmakkal. A négy szurkolót a londoni egyesület ideiglenesen kitiltotta a hazai mérkőzésekről.

A Chelsea az L csoport győzteseként veretlenül jutott az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába, míg a Vidi harmadik lett, és búcsúzott a sorozattól.

(MTI)
címlapfotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik