Nemzetközi foci

Lionel Messi: Ilyen sikereket el sem tudtam képzelni

A Barcelona és az argentin válogatott zsenije átvette az Aranycipőt, majd szerényen értékelt.

Lionel Messi, az FC Barcelona és az argentin válogatott ötszörös aranylabdás, és immár ötszörös aranycipős labdarúgója úgy fogalmazott, soha nem számított ilyen sikeres pályafutásra.

Amikor elkezdtem játszani, nem számítottam ilyesmire. Az volt az álmom, hogy profi futballista legyek, de ilyen sikereket el sem tudtam képzelni – mondta Messi a Barcelonában megrendezett keddi Aranycipő-gálán.

Hozzátette, a kemény munkának, a sok erőfeszítésnek és mindenekelőtt a csapattársainak köszönheti, amit eddig elért, hiszen olyanokkal futballozhat együtt, akik posztjukon a világ legjobbjának számítanak.

– Ez mindent megkönnyít, és lehetővé teszi számomra, hogy megnyerjem ezeket a díjakat – mondta a csatár, akinek elfogytak a jelzők legutóbbi gólparádéjára.

A Barcelona 31 éves támadója az előző idényben 34 gólt szerzett a spanyol élvonalban, ezzel érdemelte ki ötödik alkalommal az Aranycipőt. A mostani szezonban 14 találatnál jár. Messi a katalán klub történetének legeredményesebb játékosa, 655 mérkőzésen 572 gólja van.

Címlapkép: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!