Nemzetközi foci

Lineker nem bírta ki, nyilvánosan kritizálta a kirúgott Mourinhót

Százmilliókat költhetett, hiába.

Megírtuk: a csapat gyenge szereplése miatt távozott a Manchester Unitedtől José Mourinho menedzser. Az egyesület kedden közölte, hogy megköszönte a 2016 májusában kinevezett portugál tréner munkáját, és hamarosan kijelöli utódját, aki megbízott edzőként ül le az idény végéig a kispadra. Azóta az is kiderült, ki lesz ez a személy.

A váltásról elmondta véleményét Gary Lineker 80-szoros angol válogatott játékos is, aki jelenleg szakértőként dolgozik.

A United tizenhét forduló után tizenkilenc ponttal van lemaradva a Liverpooltól, a játékosok nagy része tudásától jócskán elmaradva teljesít, noha Mourinho százmilliókat költhetett – fogalmazott a mindig kritikusan fogalmazó Lineker.

A Portóval és az Internazionaléval is Bajnokok Ligája-győztes Mourinho egyébként idén januárban 2020-ig hosszabbított szerződést a manchesteri együttessel, amellyel Európa Ligát, angol ligakupát és angol szuperkupát nyert.

A portugál szakvezető az elmúlt idényekben összesen 418 millió fontot költött új játékosokra, közte 94,5 milliót az azóta világbajnok francia Paul Pogbára, illetve több mint 76 milliót a belga Romelu Lukakura.

Mourinho viszonya ugyanakkor nem volt felhőtlen a labdarúgóival, a lapok az utóbbi időben többször is arról cikkeztek, hogy Pogbával például jelentősen megromlott a kapcsolata. Pogba posztolt is egyet Mourinho kirúgása után, majd gyorsan le is törölte azt…

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik