Nemzetközi foci

Visszavette a vezetést a City a Premier League-ben

Az Everton kevésnek bizonyult Manchesterben.

Az angol Premier League 17. fordulójában a veretlenségét és ezzel a listavezető pozícióját a legutóbbi játéknapon elbukó Manchester City az Evertont fogadta.

Hazai hóhelyzet: a Haladásnál és a Paksnál is gőzerővel takarították a játékteret a szombati bajnoki előtt, míg az Újpest-pályára csak délután mennek fel a munkások, az NB II-es Békéscsabánál viszont már délelőtt megkezdődött a traktoros hóeltakarítás. Csákváron tíz centi hótakaró lepte be a játékteret.

Richarlison lőtt fölé negyed óra elteltével, majd a másik kapunál Delph tévesztette el nem sokkal a ketrecet. A 22. percben Gabriel Jesús már sokkal pontosabban célzott: Sané ugratta ki remek ütemben, ő pedig labdakezelés nélkül továbbította a játékszert a kapuba (1-0).

Pickford védett a játékrész hajrájában, majd Jesús zörgette meg a hálót, de lesről – 1-0-s City-előnyt hozott az első félidő.

Öt perc telt el a második negyvenötből, amikor ismét Leroy Sané készített elő mesterien: ezúttal Gabriel Jesús fejét találta meg a védők gyűrűjében, utóbbi pedig nagy erővel bólintott a léc alá (2-0). Calvert-Lewin a 65. percben egy kontra végén szintén fejjel szépített, Sterling azonban öt percen belül visszaállította a kétgólos különbséget (3-1). A hazaiak magabiztos győzelmet arattak, 3-1 a vége.

Győzelmével a 44 pontos City visszaelőzte a 42 egységgel álló Liverpoolt – utóbbi vasárnap a Manchester Unitedet fogadja.

Kiemelt kép: Paul Ellis/AFP

Olvasói sztorik